QHacks

Queen's University | February 3rd - 5th

Queen's University
February 3rd - 5th

Talk to us at hello@qhacks.io

about qhacks

Queen's Hackathon

QHacks is Queen's University's hackathon! QHacks will be hosting a 36 hour hackathon where students from all over Canada will be able to turn their ideas into real, tangible projects. Whether you're a first timer or a seasoned veteran, QHacks definitely has something to satisfy your interests. QHacks also wants to start off their annual hackathons with an inclusiveness for all disciplines. Students from any level of skill, from any field of study are encouraged to bring their innovative ideas for a weekend of creative problem solving!

Who's invited?

Any college or university student at any skill level! If you're a student interested in being engaged with the tech industry and a willingness to learn will do wonderfully!

Where is it?

QHacks will be taking place at Queen's University in the city of Kingston, Ontario. The specific details are still being worked out and we will update this as soon as possible!

How much does this cost?

Absolutely nothing! Not a dime!

What if I don't have a team?

Not to worry! We'll have team-formation sessions for you to find the people you want to work with. There will be a lot of others in your situation, and we'll help with that.

What if I don't have an idea?

A great place for inspiration will be our Facebook Group where people can discuss ideas for projects. Stay tuned for our list of company APIs to spark some insightful thoughts as well.

Can I work on a past project?

No. All projects will be worked on from scratch at the event. You'll have enough time to make something you can be proud of.

What if I'm new to programming?

That's okay! A hackathon is a great place to get some experience. We're going to have tutorials, workshops and mentors to help you along the way to perfection for your project.

What can I create?

Anything you want, whether it's a new mobile app, website, or something cool with the hardware from our hardware lab provided by MLH, there will be a plethora of possibilities for your hacking wonders!

What should I bring?

Bring whatever you hack with. You can bring hardware, but keep in mind hardware will be provided. Other things are: a valid form of student ID, a sleeping bag, and maybe a change of clothes.

How will my project be judged?

Industry experts will eagerly be viewing your projects towards the end of the hackathon. They'll have intriguing questions and will choose their favourites, and winners will be chosen from there.

Is there a Code of Conduct?

Yes! Hackers are expected to adhere to the Major Legue Hacking Code of Conduct.

What if I'm not from Kingston?

We'll be sending busses to Montreal, Ottawa, Toronto and Waterloo. If those aren't convenient for you, we'll be offering travel reimbursements on a case by case basis.

Still have questions? Let us know at hello@qhacks.io

schedule

Friday, February 3th, 2017

Time Duration Event Location
6:00pm 3h Registration & Dinner Dunning Hall
8:00pm 1h Opening Ceremony Dunning Hall
10:00pm 1h Team Formation Dunning Hall
10:30pm 36h Hacking Begins! Ellis Hall
11:30pm 1h RBC: Design Thinking 327 Ellis Hall

Saturday, February 4th, 2017

Time Duration Event Location
12:30am 1h Ratehub: Web Widgets with React and Webpack 327 Ellis Hall
1:30am 1h Mobile App Development at TD 327 Ellis Hall
8:00am 1h Breakfast Ellis Hall Auditorium
10:00am 1h Yoga 319 Ellis Hall
11:00am 1h Scrambled Scripts 327 Ellis Hall
12:00pm 1h Lunch Ellis Hall Auditorium
3:00pm 1h Afraj Gill: Most Common Mistakes by Founders, and How to Avoid Them 327 Ellis Hall
4:00pm 1h Mini-Event: Lost in the Sauce Coding Challenge 327 Ellis Hall
6:00pm 1h Dinner Leonard Hall Cafe
8:30pm 1h Microsoft: Intro to Microsoft Azure 327 Ellis Hall
9:30pm 1h Lani Labs: The Internet Of Things 327 Ellis Hall
10:30pm 1h Mosaic Manufacturing: Intro to 3D Printing 327 Ellis Hall

Sunday, February 5th, 2016

Time Duration Event Location
12:30am 1h Mini-Event: Cup Stacking Jeffrey Basement
8:00am 1h Breakfast Ellis Hall Auditorium
10:00am Hacking Ends
10:30am 2h Judging Expo Starts
12:00pm 1h Lunch Ellis Hall Auditorium
1:00pm Closing Ceremony Grant Hall